1.00 

Leidimo metai: 2013

Leidėjas: VšĮ „LAAT Patikėtinių taryba“. Versta iš „The AA Member – Medications & Other Drugs“ (A.A.W.S. Inc. leidus)

Puslapių skaičius: 12

Anoniminių alkoholikų literatūros taip pat galite įsigyti AA Tarnybos biure, artimiausioje AA grupėje,  intergrupėje bei didžiuosiuose knygynuose.

Kategorija:

Aprašymas

Iš pat pradžių Anoniminiai alkoholikai suprato, kad dauguma alkoholikų linkę į priklausomybę ir nuo kitų narkotikų, ne tik alkoholio. Buvo tragiškų atvejų, kai ką tik blaivybę pasiekę alkoholikai tapdavo priklausomi nuo kitokių narkotikų. AA nariai nuolat pasakodavo gąsdinančias, grėsmę blaivybei keliančias istorijas, susijusias su piktnaudžiavimų vaistais ar kitais narkotikais.

Patirtis rodo – jei dauguma nuo alkoholio nepriklausomų žmonių gali išrašomus vaistus vartoti saugiai, pagal gydytojo nurodymą, tai alkoholikus, galimas dalykas, tie vaistai veiks kitaip. Dažniausiai šios medžiagos sukuria tokią pat žlugdančią priklausomybę, kaip ir alkoholis. Gerai žinomas dalykas, kad dauguma raminamųjų vaistų veikia taip pat, kaip ir alkoholis. Kai šie vaistai vartojami be gydytojo priežiūros, greitai gali atsirasti priklausomybė.

Daugelis AA narių, nelegaliai įsigiję ir vartoję vaistus, greitai pajuto alkoholikui pažįstamą potraukį piktnaudžiauti cheminėmis medžiagomis. Tie AA nariai, kurie vartojo „iš rankų“ įsigytus narkotikus, pradedant marihuana ir baigiant heroinu, pajuto alkoholikui būdingą polinkį į priklausomybę nuo kitų narkotikų. Sąrašas ilgėja atsirandant naujiems narkotikams.

Jei manote, kad vaistai gali jums padėti ar yra būtini, visada pasitarkite su gydytoju.