1.50 

„Penktas kampas“ – 4 kartus per metus išleidžiamas AA draugijos Lietuvoje dalijimosi sveikimo patirtimi biuletenis. Leidinyje publikuojami tekstai AA nariams aktualiomis temomis, dalinamasi sveikimo patirtimi ir istorijomis. Žurnalo siekiamybė – kad kiekvieną numerį skaitytojas galėtų atrasti kaip AA susirinkimą raštu.

Nr.: 76|2024|2

Leidėjas: VšĮ „LAAT Patikėtinių taryba“

Periodiškumas: 4/metus

„Penkto kampo“ archyvas

Anoniminių alkoholikų literatūros taip pat galite įsigyti AA Tarnybos biure, artimiausioje AA grupėje,  intergrupėje bei didžiuosiuose knygynuose.

Kategorija:

Aprašymas

REDAKTORIAUS ŽODIS

KURIE DAR KENČIA

Atsispirkime pasipūtimui. Jei Dievas mums leido sėkmingai darbuotis vienoje srityje, tai dar nereiškia, kad Jis mums pavedė ir visos žmonijos išganymą.
A. A. COMES OF AGE, P. 232 (AA SUBRĘSTA)

AA grupės veikia tam kad padėtų alkoholikams įgyti blaivybę. Didelės ir mažos, sutvirtėjusios ar visai naujos, pranešėjų, diskusijų ar žingsnių studijų – visos jos turi vieną vienintelę priežastį egzistuoti: kad perduotų žinią dar kenčiančiam alkoholikui. Grupės veikia tam, kad alkoholikas galėtų rasti naują gyvenimo būdą – laimingo, džiaugsmingo ir laisvo gyvenimo. Kad pasveiktų, daugeliui alkoholikų reikia grupės ir kitų alkoholikų paramos; jie dalijasi savo patirtimi, jėgomis ir viltimi. Taip mano blaivybė ir mūsų programos gyvybingumas priklauso nuo mano pasiryžimo teikti pirmenybę tam, kas svarbiausia.

Šio „Penkto kampo“ numerio tema – „AA grupė“. Savo patirtimi dalijasi Daiva. Jos pažintis su alkoholiu „padovanojo“ ne tik visiškus „dugnus“, bet ir pažintį su savimi tiek gėrimo laikotarpiu, tiek suradus AA grupę bei joje juntamą Aukštesniąją Jėgą, padėjusią pripažinti savo bejėgystę ir tai, kad negali valdyti savo gyvenimo.

„Antro žingsnio“ rubrikoje dalijasi Lina, Raminta, Rita ir K. Visų jų sveikimo istorijos panašios ir į daugumos mūsų. Visi jie norėjo išmokti gerti, truputį apsitvarkyti išorę ir gyventi toliau. Ramintai, kaip ir kitiems, vos peržengus AA grupės slenkstį, teko nuolankiai priimti Aukštesniosios Jėgos kvietimą likti ir tęsti sveikimo kelionę tarp kitų anoniminių alkoholikų.

„Antrosios tradicijos“ rubrikoje savo istorija dalijasi Dainora. Ji pasakoja apie savo Aukštesniosios Jėgos pažinimą, ieškant Jos šeimoje, aplinkoje, dairantis autoritetų ir susitapatinant su jais, galiausiai – atradus Aukštesniąją Jėgą kaip svarbiausią atramą savo gyvenime.

„Penkto kampo“ dirbtuvių rubrikoje – jautrus Slavos pasidalinimas. Jis pasakoja, kaip buvo anksčiau, kaip yra dabar, taip pat – ką jis darė, kad atrastų ramybę ir norą gyventi blaivų gyvenimą su AA ir 12+12 programa.

Šįsyk į „Penkto kampo“ klausimus rubrikai „Specialisto žvilgsniu“ sutiko atsakyti reabilitacijos centro „Aš esu“ bendruomenėms vadovas kunigas Kęstutis Dvareckas.

„Archyvo“ rubrikoje – pirmųjų AA grupių kūrimosi istorija Kauno mieste.

„Penkto kampo“ skiltyje „Mūsų kūryba“ – Gintauto poetinės mintys pagal AA 12+12 programą.

Nuoširdžiai dėkoju Antanui, Juozui, Kristinai, Pauliui, Petrui, Ramunei, Rolandui už pagalbą rengiant šį „Penkto kampo“ numerį. Ačiū vienam ir kiekvienam anoniminiam alkoholikui. Šviesos ir meilės širdyje.

Pagarbiai
Sigitas

P. S. Laukiame jūsų sveikimo istorijų, laiškų bei atsiliepimą el. paštu aapenktaskampas@gmail.com