NAUJAS „PENKTO KAMPO” NUMERIS

PENKTAS KAMPAS Nr. 75|2024|1

Šio „Penkto kampo“ numerio tema – „Nuolankumas ir atsakomybė“. Savo asmenine patirtimi, pažįstant nuolankumą ir atsakomybę, dalinasi Gintaras. Nors 12 žingsnių programoje jis jau kone du dešimtmečius, visgi jam sveikimo kelyje dažni susirinkimų lankymai yra ne tik reikalingi, bet ir būtini.
Pirmojo žingsnio pasidalinimuose visos trys istorijos persipina į vienintelį potyrį – vienas pats aš nepajėgus liautis gėręs. Visų šių trijų istorijų herojus vienija pasidavimas ir Dievo valios priėmimas. Dievo, kokį kiekvienas iš mūsų suprantame savaip.
Apie Pirmąją tradiciją dalinasi Jaunius ir Marius. Šio pasidalinimo tęsinys bus kitame numeryje. Tai kelionė per visas dvylika tradicijų, sustiprinant jas visas atsiradimo istorijomis – kaip buvo ir kaip yra dabar.
„Penkto kampo“ dirbtuvių skiltyje – Aido sveikimo istorija. Kokia gi išties Aukštesniosios Jėgos valia? Koks buvo gyvenimas, kai aš jį „valdžiau“, ir koks tapo tada, kai pasidaviau?
Augustino istorijoje „kovos“ su alkoholiu tokios pat, kaip ir Rimvydo ar jau minėto Aido. Išbandyti visi būdai mažinti gėrimą ar keisti alkoholio rūšis juos visus atvedė link „dugno“.
Rubrikoje „Specialisto žvilgsniu“ redaktorė Deimantė Kažukauskaitė-Kukulienė dalinasi mintimis apie savo pažintį su Anoniminių alkoholikų veikla, taip pat – apie šios organizacijos svarbą padedant dar kenčiantiems alkoholikams bei pačios Deimantės supratimą pakeitusią patirtį bendradarbiaujant su AA.
„Penkto kampo“ archyvuose – Tomo sveikimo patirtis. „Aukštesnioji Jėga palengva vedė mane į čia.“ Į čia – tai į Anoniminių alkoholikų draugiją. Prisipažinę esantys bejėgiai prieš alkoholį, kiekvienas iš mūsų čia gavome dovaną – žengėme Pirmąjį žingsnį, suvokę, kad nebevaldome savo gyvenimo, todėl patikime jį Aukšteniajai Jėgai. Tebūnie Jos valia.
Numerio pabaigoje, skiltyje „Mūsų kūryba“, – Gintauto poetinės mintys apie 12 žingsnių programą.

Teiraukitės artimiausioje AA grupėje, intergrupėje, AA Tarnybos biure.  Leidinį rasite ir AA Lietuvoje E-knygyne.